.

Happy family

Followers

love...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, June 24, 2011

KUIH KASWI GANDUM

Resepi asal Chef Hanieliza (Hanieliza fotopages)
Sumber : Izahdaut (Izah Muffin Lover) Terimakasih kerana berkongsi resepi.

Bahan2:-
1 cawan gula merah
1 cawan gula pasir
5 cawan air
1 helai daun pandan
(Masak & sejukkan)

2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung sagu ubi
1 s/t air kapur
Kalapa parut (yg muda)
Sedikit garam

Cara2
Panaskan kukusan
Sapu sedikit minyak pada loyang
Bancuh semua bahan.Tuang dalam loyang.
Kukus selama 30 minit
Hidangkan dgn kelapa parut.



Mama buat 1/2 adunan je...
Sedap...lembut & kenyal2 gitu..


S E L A M A T M E N C U B A.

21 comments:

Wanieyra said...

salam kak.....sedapkan kuih tu. ira pun baru je buat

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

morning mama,


pagi2 dah jengok umah mama....


sedap kan kaswi..nita mmg suke kaswi...

sha a.s said...

lama sha x mkn kuih tu mama......

izahdaut said...

ala comelnya kak kuih tu... saya tak leh tengok kaswi gini. terasa2 nak membuat lagi nih.. aisehh..hehehhee

suri solehah said...

sedap pulak tengok kaswi ni..teringat dalam pantang..kalau teringin mkn kuih..mak mesti buat kuih ni..tanpa kelapa lah..tp sendiri tak penah cuba...leh amik resipi ni

dwaty said...

nampak lazat tapi... tak leh masuk tekak... huhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

best kalu pakai gula hitam kan kak...heheh...sebb warna nanti jadi camni :)

dari dapur nasya said...

SEDAPNYERRR MAMA...FEBRET NASYA NIH..

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum mama...
dah lama diana teringin nak merasa kuih nie tp x buat2 lg... huhuu... sedapnya tengok kuih tu mama...

noorsafone said...

Wanieyra
oh yeke...bg la akak tgok.

M.U.M.M.Y.M.I.Q.H.A.E.L
Nita...kueh fav mama tu

Sha a.s
buatlah sha...senang je.mama blender semua tu>>>kukus.

Izahdaut
sama lah akak pun suka apa2 kaswi pun.

Suri solehah
senang je nk buat...

Dwaty
kenapa tak suka erk?

Hawa
yala akak suka beli gula merah yg timbang tu...hitam sikit colornya.

Dari dapur Nasya
samalah feberet mama juga...

Diana
senang je nk buat...nanti dh buat mama nk tengok tau...

chekna @ mama ziyad said...

kuih faveret saya ni..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

nanti nak try resepi kak liza ni pulak.. selalu tu dok buat resepi sendiri jer.. dah puas hati dah.. tp takperlahh.. sesekali try resepi lain lak kan.. hehe.. kaswi mmg all time feberet kat rumah tu..

HaSue said...

cantik jer susunan kuih tu kak..mmg nmpk lembuttt jek..aiseyy..mcm nk buat lak..tp mls ni..camne ek?hihi

noorsafone said...

Chekna @ mama ziyad
oh ya ke...nanti try ya.

noorsafone said...

Madiha a.k.a ratna
tak rugi mencuba...dh cuba baru tau kan...tp setakat ni resepi yg kawan2 bg memang tak mengeewakan.

noorsafone said...

Hasue
terimakasih...cantik ke ?...ala senang je nk buat...kacau2>>>kukus

ibundo said...

salam noor,
banyak rumah dah hidang kueh kaswi ni ye.. nampak sedap betul.

anymz said...

kak tak pueh raso eh nih..nak buek lagi lah kueh ni.nak bwk pi kenduri ptg kang..hehe

acuan silikon tu ado kawan blog yg bagi kak..tapi kalau ado jual kek tampin(rumah sey dokek dgn tampin)nanti sey bolikan utk akak yo..baru sampai kek tampin tu hari tapi kocik2...akak nak ko?..nanti se bolikan.

noorsafone said...

Anim..kalau ado kek tampin tak po lah...Kak Nooor pi Rembau umah akak kak nooor nanti ...leh pi Tampin cari ...apo namo kodai eh..

Ibundo
Jom la buat...senang je..

Idah said...

sedap, cantik tersusun..satu kombinasi yang hebat.

Anonymous said...

increase backlink seo value backlink service buy backlink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

_