.

Happy family

Followers

love...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, October 24, 2011

KEK BATIK COKLAT

Assalamualaikum!

Dulu mama dh pernah buat menggunakan resepi yg letak telur,tapi biskut marie tu jadi lembut,mama suka kuih ini yg biskut marie tu kekal rangup..terpulanglah pada citarasa masing2 ya...
Resepi asal :-Milla@ my resepi.com.
Sumber 1:- Mas.Duniaku.
Sumber 2:-Hasue:I LOve My Life.
Sumber 3:- Diana@Sky blue Kitchen.
Terima kasih semua kerana berkongsi resepi yg sedap ni...sedap sangat2..
Bahan2:-

200 gram milo
250 gram butter
3 s/b serbuk koo
1 tin kecil susu pekat manis (boleh kurangkan)
Biskut marie secukupnya (mama guna biskut marie kecil)

Cara2;-
Lapik loyang dgn plastik
Cairkan butter dgn api yg kecil
Setelah butter cair,masukkan susu,milo sedikit2 dan kacau hingga milo hancur.
Masukkan milo dan gaul hingga tidak berketul.gaul sebati
Bubuh adunan coklat tadi di permukaan loyang.
Susun biskut marie.
Lapiskan lagi dgn adunan coklat.
Buat hingga habis.
Simpan didalam petisejuk.
(Boleh juga dipatah2kan biskut marie dan letakkan dicelah2 ruang yg kosong)


Cairkan butter & masukkan milo...


Setelah dikeluarkan dari petisejuk...

S E L A M A T M E N C U B A!!

24 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Mama Nor dah muncul dan berbatik-batik lagi.Welcome back.

Naz / Nadz COSK said...

Kak Noor..
Cantiknya susunan kek batik akak ni.. Ni pun resepi tertunggak ni.. Salin resepi punyalah dah lama tapi x buat2 lg..hehehe

dela said...

wah... nak kena try buat kek batik jugak ni.... slalu kazen yg buat... nnti sendiri nak kena bikin ni... :)

||aLeaSaRa|| said...

owh tq ye sis bagi idea utk kite buat mgu depan lalalalaa......

cik cek said...

Cek pun suka kek batik ni...cuma lama dah tak buat....

sha a.s said...

mama, ingt sha lg x? ehehe...sha da lama x bkk blog sndiri ape lg blog mama....sha just nk share dgn mama, sha pregnant 3 bulan lebih dah..alhamdulillah :)

salam peluk cium utk mama :)

fieda said...

cantik nya kemas jer potongan tu..

HaSue said...

Assalamualaikum kak..
amboi lawa kek batik ceklat akak nih..sy berkira2 nak buat gak mlm ni..dah lama si kakak suruh buat lg..dari minggu lepas..hihi..memang x jemu diorg makan..
sedap kannn.. mekasih sudi kongsi n bgtau td..kalo x lambat sket dtg ni masa tenet lemau..hehee

kaklong said...

kak,agak nya klu ditabur degan kacang pun sedap kan..??

MaYa MustWany said...

masuk ni..dah 2 blog mas baca entry kek batik.adoii..kang de jgk suruh akak mas wat kan..ha3

anymz said...

sonang dan sodap kak kan?sey pun suko gayo gini..lotak2 yo tak yah patah2kan..

CT Delima said...

as'salam Mamanoor

sana sini dok buat kek batik ni, ct memang tak berapa sangat makan mamanoor. tapi kalau anak dara ct dia memang suka betul kek batik ni. Tu yang kalau buat cuma sikit jer. sebab anak2 bujang ct dan Hb memang tak berapa makan :)

noorsafone said...

CT
dulu ...bila anak2 buat yg letak telur..memang mama tak suka..tapi bila buat guna resepi ni..suka pulak...cubalah Ct...sedap..

noorsafone said...

Ros
kek yg senang nk buat..

noorsafone said...

Naz
dh cukup bhn2,cpt2 masuk dapur & buat..anak2 suka ni.

noorsafone said...

Dela
lepas ni kena buat sendiri.

noorsafone said...

aleasara
Ok...buat tau..nanti msuk pic.

noorsafone said...

Cik cek
cuba pulak resepi tak letak telur ni...rangup je,tak lemau.

noorsafone said...

Sha a.s
alhamdulillah sha..jaga kesihatan ya...peluk cium juga utk sha.

noorsafone said...

Fieda
thank you Fieda

noorsafone said...

Hasue
buat tau & pot kt blog..akak nk tgok ya.

noorsafone said...

Kak long
ikut suko kita la kak long..coklat rice pun buleh.

noorsafone said...

Maya muswany
maya lah yg buat sendiri..

noorsafone said...

Anymz
sonangkan Nim...lotak2 yo,susun sikit,bilo jadi pun cantik..dh duo kali k.noor buek dah..sodap bonar lak ai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

_