.

Happy family

Followers

love...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 7, 2011

BERGEDIL DAGING/AYAM

Sorila sukatannya mama agak2 je..bila mama buat takada sukatan...campak2 je..hehe
Bahan2:-

Ubi kentang
Daging/ayam (cincang)mama guna daging kisar je.
Lada putih
Lada hitam
Bawang goring (mama beli yg siap)
Daun sup& daun bawang
Garam secukup rasa
2 biji telur

Cara2

Ubi kentang dikupas kulit & dipotong kecil dan digoreng
Daging juga digoreng
Daun sup dihiris halus
Tumbuk daging & ubi kentang (mama guna lesung batu)
Campurkan dgn lada putih,lada hitam,daun sup & daun bawang
Bubuh sedikit tepung (sikit je supaya ubi kentang & daging melekat)
Bulat/leperkan
Celup telur dan goring kekuningan

Antara bahan yg diperlukan....
Taraa...siap

SELAMAT MENCUBA.

12 comments:

Kjee said...

yang campak2 tu lagi sedap Noor.

:|: TinTa Kibod :|: said...

as salam mama..
waahhh pebereet niiii!!
eh sama la tumbuk kentang dgn lsung batu hehehhehe!

*entri baru Sempat berjalan...

kakcik said...

Kakcik suka makan begedil tapi belum pernah cuba buat. :)

@e_da said...

suka sgt bergedil ni.. nak nak makan ngan soto...nti nak try buat la...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

adoooiii....


sedapnye kak noor...



lame dah tak buat begedil...



kalao buat soto mesti buat begedil...

intan morsalin said...

dr smlm duk plan nak wat bergedil tp x jadi kenyataan lagi..huhhuuh

AREku said...

bace post ni ley terbayang muke kakak mam bedegil ni..siap simpan stok dlm mulut lg..hehe ;p

Nur Hawa Mohd Zin said...

pernah buat...eheh..tapi jadi cekodok dan berminyak..nape ye?

CT NoArIzAh ArIs said...

Kak sy suka bergedil ni bhn2nya pun senang je tak renyah nk buat ada masa nk buat gak nanti.

tiha said...

Salam Perkenalan
marilah join kontest blog saya dan marilah beli brooch di blog saya :
http://fasham87.blogspot.com/2011/06/perihal-craft-dan-contest.html

Nor said...

suka makan apa jua jenis bergedil..

noorsafone said...

Thanks kpd semua yg komen...singgah selalu ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

_