.

Happy family

Followers

love...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 25, 2011

CUP CAKE INTI BLUEBERRY

Bahan2 yg diperlukan
 
Cup cake yg paling simple,bahan mudah & nak buat pun mudah...
Bahan:-

250 gram butter
250 gram gula castor
5 biji telur
3/4 gelas susu cair
2 s/teh vanilla
250 gram tepung naik sendiri
Inti ( Jem (blueberry,strawberry,nenas...ikut suka)
Badam cincang
Papercup secukupnya.

Cara:-

-Pukul butter & telur hingga kembang
-Masukkan telur satu persatu
-Masukkan susu cair & vanilla
-Masukkan tepung sedikit-sedikit
-Masukkan dalam papercup (bubuh 1/2 adunan dahulu kemudian masukkan inti)
-masukkan lagi sehingga 3/4 adunan-
-Tabur badam cincang.
-Bakar hingga kekuningan.





Fresh from oven

Sedia untuk dimakan.

15 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terliur saya sis...manalah nak cr cup cam tu kat doha ni yek?penat ronda dah ...x jmp

nba-Nur said...

Sedapnya kalau dapat makan muffin di petang2 hari.. :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

nyummy....mesti sedap kan mama..awe pernah buat tapi 2 kali tak jadi...bukan buat cup cake..tapi muffin..same tak ek? :)

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

semudah 1 2 3...nanti kita cuba yer...

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Banyak dapat tu mama.Boleh pas-pas kat kengkawan la..

inahar ali said...

waduh..nmpak gebuss banget!! wajib try nih..

sha a.s said...

hadoihlarrr.....sedapnye klu mkn panas2...minum lak teh o ke...perghhh

Shikin Sayang said...

sedapnya Kak Noor....nak kenabeliovennih...aduh tak tahan godaan....

Nur a.k.a admansyah said...

Tq mama tinggal jejak kt blog i.. I dh follow mama taw!

sweet little 3 girls... ops! ladies larrr! i pun ada 3 kids tp only 1 doter.

noorsafone said...

Lydia
guna papercup yg kertas pu ok.tp kena guna miffin tray la

nba Nur
yup memang sedap

Hawa
lebihkurang la agaknya tak..sodapp

Nazrah
Anak2 pun boleh buat..mudah sangat
sedap pulak tu...hehe.puji diri sendiri

Ros
Ambillah Ros buat minum petang

Inahar
Try la...mudah yo

Sha
Minum teh o ke nescafe O ke..perghh

Shikin
La nape tak beli oven lg..banyak resepi boleh cuba

Nur
Semoga persahabatan kekal abadi selamanya.

~~@lyci@~~ said...

wahhh.. sedapnya cupcake ni cake.. nnt alycia nk ambk resepi yer ;)

sayangsayangibu said...

assalamualaikum kak
sya cadang2 balik kerja nak buat kek durian
cuba buat bentuk cupcake pulak comel je :p

CT Delima said...

Assalamulaikum Mama :D

perut kebetulan masih bekeroncong ni Mama..kalau dapat dihulurkan muffin blueberry ni 2-3 ketul alhamdulillah..mesti kenyang sikit. Rajinnnya mama buat banyak lak tu. Jem blueberry masih ada stok sebotol lagi ni. Bila lah nak senang agaknya erk...nanti lah nak cuba, kiv dulu :D

noorsafone said...

Alycia
sedap cupcake tu...simpan ya resepi tu..buat rujukan

Sayang ibu
Share la kek durian tu,mama nk juga resepinya..

CT
Jom kita buat sama2,blue berry mama dh abis..pakai CT punya ok...hehe.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam.nampak gebu jer...kuning lagi tauuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

_