.

Happy family

Followers

love...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 21, 2011

GULAI UDANG & REBUNG


Bahan:

300 gm udang
3 cwn santan
15 biji cili api (ikut pedas)
2 cm kunyit hidup
1 btg serai
1 mangkuk rebung

Cara:

-Kisar cili api & kunyit hidup
-Masukkan rebung dalam periuk
-Masukkan cili api (kisar) dan santan.
-Biar mendidih sebentar.
-Masukkan udang.
-Biar mendidih lg.
-Sesuaikan asam garamnya.
-Bolehlah dihidangkan.

SELAMAT MENCUBA.

11 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

perrrhhh memang sedap, kalo ada ikan goreng n sambal belacan, lagik bestkan akak

noorsafone said...

salam Mamasyaza...mau bertambah nasi dibuatnya..

Mommy Agharr said...

Salam Mama, dah laa udang ngan rebung ni mmg favorite saya. Kalo lah mkn mcm ni hari2 best wooo.. Salam kenal Mama Noor..bleh pnggil Mama tak?heheh be daughter.hehe. Saya follow ek.

noorsafone said...

salam kenal juga...boleh je panggil mama...lebih mesra gitu...samalah rebung pun fevorite mama juga..thanks follow...

Anna Suzana said...

sedapnya ....

noorsafone said...

salam Ana Suzana...makan dgn sambal belacan cicah timun...lg sodapp..

Pepel BoNda AmaNi said...

mama....kena sampuk hoke mai blog mama nie..penuh dengan menu makan2..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...

noorsafone said...

bestkan...boleh mkn2...kuih pun ada...

MamaIeta said...

Menyelerakan. Tapi ieta ada sejarah pasal udang masak lemak pedas ni. Gemar punya pasal, habis ieta bedalkan dalam 6 ekor.. apa kata bengkak satu muka. 3 hari tak hilang. heheheheh
Sekarang nak makan, tapi sikit jelah. takut!!!!!

noorsafone said...

oh...allergi ya...rugilah udang campur rebung tu ...best..

SURIA AMANDA said...

salam kunjungan..byk resepi kat sini yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

_