Assalamualaikum!
Resepi asal :Myr Joayee
Sumber: CHE CT DELIMA
Bahan-bahan:- (utk hidangan 6 org)
1 cawan gula
1 cawan jus pandan(atau air+ pandan essence)
2 cawan tepung gandum
2 1/4 cawan santan (atau 1can santan-450 ml)
2 sudu kecil butter
3 biji telur
1/2 s/t garam
Sedikit pewarna hijau
Bijan jika suka
Resepi asal :Myr Joayee
Sumber: CHE CT DELIMA
Bahan-bahan:- (utk hidangan 6 org)
1 cawan gula
1 cawan jus pandan(atau air+ pandan essence)
2 cawan tepung gandum
2 1/4 cawan santan (atau 1can santan-450 ml)
2 sudu kecil butter
3 biji telur
1/2 s/t garam
Sedikit pewarna hijau
Bijan jika suka
Assalamualaikum mama cayang...
ReplyDeleteaduh tgk kuih bakar pandan tu... terliur tau... paling best tu yg kerak atas n tepinya tu.. sedap2!!
tun pun suka tang kerak tuu.. mmg sedap kuih bakar nih.
ReplyDeleteSalam Mama...
ReplyDeleteWah!...bestnya....lama dah tak makan bingka pandan...sedapnya..:)lagi garing lagi best kan...
nyum sedapnya
ReplyDeleteaahh la...kuih ni kalu mkn time panas2 mmg sedap...bleh abis satu loyang tu ekekekekeke....
ReplyDeleteyummmyyyy
ReplyDeleteMintak seketul mama ....suka bahagian garing je...
ReplyDeletesedapnya......mmng terliur tengok...
ReplyDeleteAs salam Mama Noor :)
ReplyDeleteLama hawa tk kemari byk resipi menarik tertggl.. kuih bakar pandan nie pun lama tak mkn or buat pasti sedap :P
Salam..sedapppnya kuih bakar ni...buat kudapan minum petang ngan kopi panas..memang best
ReplyDelete