Bahan:-
Perut lembu
Cili api
Kunyit hidup
Santan
Santan
Serai
Garam
(Kalau nk sukatan,tgok n3 mama yg lepas2 ok)
Cara:-
-Perut lembu direbus sampai empuk
-Tumbuk/kisar cili api & kunyit hidup
-Masukkan kedalam santan,gaul sebati.
-Biar mendidih.
-Masukkan perut tadi.
-Biar mendidih sekejap.
-Sesuaikan asam garamnya.
(Lama dah mama tak mkn perut ni..semalam pegi pasar tani jumpa pulak..apa lg belilah)
feberet suami gulai perut ni
ReplyDeleteklau suami nak makan beli gulai ni kat kedai je.. hanya dia sorang yang makan
Ibuintan ...oh ye ke...kalau sorang je yg mkn...lg baik beli je kan.
ReplyDeletema!!
ReplyDeletesedap~
nak!!! ;)
luv u ma~
Ezy Eizyanie...kesian kkak..t ma msak ea.
ReplyDeleteperut apa ni ye..yg bulat2 tu..hihi.lembut kan .lbh lembut dr yg cam towel tu.saya suka..hihi
ReplyDeletesalam Lydia...perut yg ni lebih sedap...rebus lama2 lg lembut.
ReplyDeletebestnya k.noor..dah lama sya x mkn gulai perut lembu..hubby x ska...kalau nak mkn ni kena bli kat kedai...nak msk x berbaloi sbb mkn sorg jek
ReplyDelete