3 cawan gula pasir
3 biji telur
3 cawan santan
2 helai daun pandan
cara membuatnya:-
kisar 2 cawan gula bersama 3 biji telur dan 3 cawan santan
baki 1 cawan gula lagi jadikan gula hangus
setelah gula keperang-perangan,masukkan adunan santan,gula,dan telur yang dikisar tadi
kacau atas api perlahan
pastikan dikacau sentiasa lebih kurang 30 minit sehingga pekat dan berkilat
enak dimakan bersama roit.tanpa bahan pengawet.cubalah
salam..pernah skali wat serikaya ni tp apa yg jadi? berketul2 pasal x kacau btul2..hehe
ReplyDeletewahhh resipe kaya..kat doha x der jual kaya lah kak noor..tq ye
ReplyDeletecuba la ..pasti jadi punya..kak noor dh selalu buat..
ReplyDeletewahh.boleh cuba ni kak..tq 4 sharing :)
ReplyDeletecubalah ...pasti menjadi...kacau jgn berhenti...api perlahan...nnti berketul..
ReplyDeletesalam, baru ni saya ada buat serikaya, malangnya tak berkilat dan berseri seperti mana namanya...cara membuatnya lebih kurang...aduh di mana tak kenanya..
ReplyDeleteto ma'cik...salam...kelapa kurang lemak agaknya...pasal tu x berkilat...
ReplyDelete